Beplanting Planten

Een goed beplantingsplan zorgt dat het tuinontwerp tot leven komt. Het zorgt voor harmonie en contrast, voor beplanting die past bij de groeiomstandigheden. Voor een oogstrelend resultaat.

Beplantingsplan

Het beplantingsplan is een cruciaal onderdeel in het ontwerpproces. Planten vormen het hart van een tuin. Ze staan zeker centraal in mijn tuin ontwerpen. Het kan natuurlijk zo zijn dat je tevreden bent over het ontwerp van jouw eigen tuin. Of je wilt een border aanpakken. In dat geval kan ik je ook helpen met jouw specifieke beplantingsvragen. 

Het beplantingsplan gaat in detail in op de keuze van de beplanting. Op basis van hoogte, vorm, textuur, sierwaarde en ecologie. Het beplantingsplan is een ontwerp van beplanting, groen, groei, bloei en winterstructuur. Aangezien het in mijn filosofie om planten, groen en bloei draait, dus de ruggengraat van een tuin. 

Beplantingsplan

Samen verdiepen we ons eerst weer in jouw wensen en voorkeuren. We gaan op zoek naar jouw favoriete planten, bloemen en kleuren. We onderzoeken welke rol de planten in jouw tuin gaan spelen. Zijn ze er om iets af te schermen? Zijn ze er om aangename zichtlijnen te accentueren? Gaat de beplanting zorgen voor verkoeling? Uiteraard onderzoeken we ook de groeivoorwaarden. De omstandigheden in jouw tuin, zoals de grondsoort, wind, zon en schaduw.

Beplantingsplan tuinontwerp

Met het beplantingsplan ontvang je een plattegrond op schaal. Het beplantingsplan laat zien welke planten waar en in welke aantallen aangeplant dienen te worden met de juiste plantafstanden. Naast de plattegrond ontvang je een beplantingslijst met daarop belangrijke informatie over de gekozen beplanting, zoals de Nederlandse en Latijnse namen, standplaats, bloei, kleur, etc. De beplantingslijst kan je ook gebruiken als bestellijst.

Tuinontwerp 'Footprint' beplantingsplan

Beplanting

Op basis van het beplantingsplan kan ik je ook de planten leveren. Je krijgt de complete lijst in een keer aangeleverd. Gecontroleerde planten van geselecteerde kwekers. Zijn de eerste keus planten niet beschikbaar, dan zorg ik voor representatieve vervangers die passen in het ontwerp.

Aanplanten

Tenslotte kan ik met via mij aangekochte planten het beplantingsplan voor je aanplanten. 

Beplantingsplan Beplanting Planten

Beplantingsplan door DroomGroen | NielsvandeBeek?

Wil je graag meer informatie over de mogelijkheden? Stel vrijblijvend jouw vragen! Staan jouw antwoorden al in de veel gestelde vragen. Zo niet neem dan contact op.

niels@droomgroen.nl of 06-28103024

HOME