Duurzaamheid en tuin, dat is als één plus één is drie, toch? Een tuin biedt bij uitstek gelegenheid om een positieve bijdrage aan ons milieu en klimaat te leveren. Voor mij is dit een belangrijke reden om tuinen te ontwerpen.

Je kan een actieve bijdrage leveren door te kiezen voor meer beplanting en minder straatwerk en zo zorgen voor CO2 opname en zuurstofproductie. Waar bestrating gewenst is kiezen voor oplossingen die water doorlaten en/of opslaan of juist door wadi’s aan te leggen. Je kan anticiperen op de gevolgen van klimaatverandering door beplantingskeuzes, bijvoorbeeld door soorten aan te planten die om kunnen gaan met zowel droogte als grote hoeveelheden regen. De keuze welke beplanting is instrumenteel voor de diversiteit en levendigheid in jouw tuin. 

Hergebruik van materialen en kiezen voor duurzame materialen dragen ook bij. We delen ons groen met de natuur, om ons huis, bedrijf en in openbare ruimte. Een eerlijke en gevende balans voor natuur, flora en fauna maakt onze tuin een rijkere plek. Gelukkig zien we steeds meer een ontwikkeling naar natuurlijke tuinen die een actieve rol spelen in de duurzaamheid van hun omgeving.

Elke tuin en elke keuze biedt een kans om een positieve bijdragte leveren. Benieuwd naar jouw kansen? Neem CONTACT op en we onderzoeken het samen.

HOME