Tuininspiratie DroomGroen

Meer weten over mijn tuininspiratie en visie? Lees snel verder…

Tuininspiratie van Niels

Hallo! Ik ben Niels en al meer dan 25 jaar ontwerper van belevenissen. Tot voor kort vooral in evenementen, horeca, attracties, musea en toerisme. Niets liever creëer ik belevenissen die tot de verbeelding spreken en mensen in vervoering brengen. Nu ook door jouw droomtuin te ontwerpen. 

Door de Covid pandemie lag professioneel ineens alles stil. Zoals zo vaak zorgen onverwachte wendingen, voor ruimte en nieuwe ontwikkelingen. In mijn vrije tijd beleef ik al jaren veel plezier aan onze tuin en vele voorbijgangers met mij. Professioneel werkte ik in het verleden mee aan toonaangevende tuinevenementen, zoals de Chelsea Flower Show. Ineens was er een idee en bood mijn tuininspiratie uitkomst.

In 2020 ben ik gestart met de opleidingen tuinarchitectuur en plantenkennis bij de Ontwerp Academie. Intussen heb ik al een flink aantal tuinen ontworpen en is een idee uitgegroeid in mijn eigen tuinontwerp onderneming, DroomGroen.

Visie

Mijn visie op tuin ontwerpen en dus mijn tuininspiratie is in de kern gebaseerd op jouw beleving, de omgeving van jouw tuin en duurzaamheid. 

Mijn tuininspiratie voor jouw droomtuin haal ik allereerst uit jouw verhaal. Wie ben je, wat doe je graag en wat is jouw tuininspiratie. Mijn tuinontwerp hoort natuurlijk jouw tuin te worden, dus ben ik erg benieuwd naar jou en jouw wensen. Naast de beleving en het genot van het eindresultaat, moet de reis ernaartoe ook een positieve beleving zijn. 

De omgeving waarin jouw tuin zich bevindt speelt ook een belangrijke rol in het tuinontwerp. Welke relaties zijn er te leggen met de directe en ruimere omgeving, de architectuur van huis of locatie en de natuur in de omgeving. Tuininspiratie is overal te vinden. Het ontwerpen van een tuin is ook het verbinden van een tuin met haar omgeving.

Visie op tuin ontwerpen

Duurzaamheid is voor mij een grote bron van tuininspiratie. Jouw tuin is een uitgelezen plek om een positieve bijdrage te leveren aan milieu en klimaat. Minder tegels, meer groen. Plant een boom, kies voor planten die goed zijn voor insecten en dieren. Door een verstandige keuze bij te gebruiken materialen en vooral door je er bewust van te zijn dat jouw tuin onderdeel uitmaakt van een groter geheel. En dat kan dan ook nog eens heel mooi en praktisch zijn.

Tuininspiratie

Hiervoor noemde ik al diverse bronnen van tuininspiratie, zoals jouw wensen en de omgeving van jouw tuin. Door een grondige inventarisatie en analyse ontwikkel ik een beeld van wensen en mogelijkheden van jouw plek. Op basis daarvan kan ik aan de slag met ideeën die ik haal uit mijn voortdurend aangevulde tuininspiratie. Dagelijks inspireer ik mijzelf met trends en kennis over tuinen en tuin ontwerpen. Door tuinen te bezoeken, (vak)bladen te lezen, evenementen te bezoeken en bij te leren. Alles met als doel de tot jouw verbeelding sprekende droomtuin aan te leggen.

Tuininspiratie delen?

Ben je benieuwd wat ik voor jou kan doen? Neem vrijblijvend contact op.

HOME